BGBGBG


Breda International Airport
 

Breda International Airport

Vroeger was er een hobbelig grasveld, nu ligt er een vlakke, geasfalteerde landings- en taxibaan. De Cockpit en Verkeerstoren worden geflankeerd door tal van andere ondernemingen. Vliegveld Seppe is Seppe Airport geworden. Een vliegveld met Brabantse gezelligheid, waar een kleinschalig karakter hand in hand gaat met goede bereikbaarheid en een uitstekende infrastructuur voor het primaire verzorgingsgebied Breda, Brasschaat, Bergen op Zoom en Moerdijk. Een vliegveld met de ambitie een hoogwaardig multimodaal centrum te worden.

Er komen nieuwe Hangars op Seppe Airparc
Tussen het vliegveld en de rijksweg A58 worden 24 hangars met bedrijfsruimte (unit) ontwikkeld voor lucht-en ruimtevaart gerelateerde bedrijven. De units worden te koop aangeboden op erfpachtgrond met een looptijd van 99 jaar. Een smaakvol architectonisch ontwerp ligt ten grondslag aan het plan Seppe Airparc. Hierbij tellen niet alleen voor, achter- en zijaanzicht, maar ook het zicht vanuit de lucht. Zo krijgt de bebouwing bijvoorbeeld de vorm van een aerodynamische vliegtuigvleugel. Het gehele complex wordt op 3 plaatsen doorbroken met groenzones zodat vier compartimenten ontstaan. Deze groenzones geven letterlijk groen aan het geheel, maar ook licht en ruimte. Ter plaatse van de groenzones, zijn de zijgevels van de bebouwing opvallend gekleurd in zilver-Brabantsrood blokverband. Dit geeft de dynamiek weer van een vliegveld en refereert aan de vliegtoren. De hangarstrook is maximaal 8 meter hoog. De gezamenlijke hangars vormen één gevelcompositie. De bebouwing daarachter is 3 bouwlagen hoog met uitzondering van de oostelijke punt waar een extra hoogte van 4 tot 5 bouwlagen mogelijk is.

Terminal
De ronde terminal ligt aan de Westkant van het vliegveld, de kant van Roosendaal. De terminal vormt ‘de kop’ van het complex bedrijfsunits. Dit wordt het vertrekpunt van reizigers voor algemene vluchten in de categorie General Aviation en rondvluchten. Op de begane grond bevinden zich de ontvangst, een café/restaurant, vergaderfaciliteiten, evenementenhal en diverse shops. Op de eerste verdieping is plaats voor een aantal collectieve vergaderruimten. Een aantal fraai gelegen ruimtes met uitzicht op de start- en landingsbaan zijn hier beschikbaar. Op de bovenste verdieping, rondom het gebouw, zijn verschillende ruimtes welke bijvoorbeeld dienst doen als bedrijfsverzamelgebouw voor ondersteunende en aanverwante bedrijvigheid.

Business & Seppe
Seppe Airport wil een toegankelijk vliegveld zijn. Voor een breed publiek, en voor de zakelijke gebruiker in het bijzonder. Dat betekent: veel mogelijkheden en een uitstekende service bieden. Daar staat Seppe Airport voor.

 

 Vorige pagina
 

Breda International Airport

Bredasebaan 3
4744 RZ Bosschenhoofd
Nederland
T +31 (0) 165 318 167

M info@breda-aviation.nl