BGBGBG


MBO College Airport
 

MBO College Airport

Luchthavennetwerken bestaan bij de gratie van luchtvaartmaatschappijen, en hun vliegtuigen vliegen weer dankzij optimaal technisch onderhoud. Een opleiding in de luchtvaarttechniek staat dus aan de basis van de luchtvaart, zowel commercieel als militair en biedt mogelijkheden op een internationale baan.

MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam, is als opleider een bekende naam in de luchtvaartwereld. De theoretische kennis die studenten hier opdoen, vormt de basis voor de praktijk. In die praktijk werkt de school nauw samen met onder andere diverse luchtvaartmaatschappijen, Schiphol Airport, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine.

Het MBO College Airport, gevestigd in Hoofddorp in de regio Haarlemmermeer, staat vlak naast Schiphol Airport. En dus middenin een van de belangrijkste Europese knooppunten van internationale handel en logistiek.
Hier is een uniek schoolgebouw helemaal ingericht voor luchthavengericht mbo-onderwijs. Het grootste klaslokaal van Europa is de vliegtuighangar, waar studenten aan echte vliegtuigen en helikopters sleutelen. Vanaf het begin wordt studenten het belang van veiligheid rondom de werkplek bijgebracht. Alle benodigde materialen worden op een bepaalde manier aangeboden, afgestemd op de wijze waarop ze moeten worden gebruikt. Ook ergonomie is jong geleerd, oud gedaan.

In het laatste deel van de opleiding lopen de studenten stage bij een luchtvaartbedrijf. Dan komt het erop aan: ze moeten laten zien wat ze hebben geleerd.
De opleiding wordt afgesloten met een eindexamen. Als de student dit examen haalt, volgt snel daarna het begin van een carrière in de dynamische wereld van de luchtvaart.

 Vorige pagina
 

 

MBO College Airport

Opaallaan 25
2132 XV Hoofddorp
T (023) 569 36 00
www.rocva.nl