BGBGBG


Martinair
 

Martinair

Martinair Holland N.V. is opgericht op 24 mei 1958 door Martin Schröder (1931) en behoort sinds 31 december 2008 voor 100% tot de KLM Groep. Het Martinair hoofdkantoor is gevestigd in gebouw 'TransPort' op Schiphol Oost.

Binnen de KLM Groep is Martinair Cargo de 'Operating Carrier' gespecialiseerd in de operatie van full freighter vrachtvliegtuigen, vanaf thuisbasis Schiphol. Deze activiteit vergt een flexibele organisatie om kort voor vertrek, het vluchtschema nog aan te kunnen passen aan het vrachtaanbod. Daarnaast zijn er veel geregelde transporten zoals bijvoorbeeld het bloemenvervoer uit Zuid Amerika en Afrika met als bestemming de veiling in Aalsmeer.

De vloot met de voor Martinair kenmerkende rode kleur, bestaat uit MD-11 en Boeing 747 machines. Martinair heeft 4 KLM Boeing 747-400ERF toestellen in haar operatie opgenomen.

Het Martinair Regional Jet Center (RJC) verzorgt het technisch onderhoud aan de regionale Embraer vloot van KLM Cityhopper.

De Martinair Flight Academy ( MFA) is het opleidingsinstituut van Martinair. De MFA, ook bekend onder de naam Martinair Vliegschool, is gevestigd op Lelystad Airport en gericht op zowel het opleiden van beroepsvliegers als privé- en/of sportvliegers.Vorige pagina
 

Martinair Holland N.V.

Piet Guilonardweg 17
1117 EE SCHIPHOL
Tel.: +31 (0)20 60 11100
www.martinair.com