BGBGBG

DAGvaarding voor de DAG van het Luchtrecht

Datum: maandag 10 december 2018
Toegang: open voor leden en niet-leden
Aanvang: 15.30 uur
Locatie: Corendon Village Hotel Amsterdam


 

Naast de gebruikelijke terug- en vooruitblik op actuele juridische ontwikkelingen op het terrein van het luchtrecht wordt dit keer als thema behandeld:

BREXIT en Aviation / Luchtvaart vanuit Engels en Nederlands perspectief

"Cliff-edge brexit wordt wel het meest negatieve scenario van een harde brexit genoemd; dan is er geen uittredingsovereenkomst, "no deal" dus, en er worden geen afspraken gemaakt tussen het uittredende land en Europa.

Wat heeft dat voor gevolgen voor de luchtvaart tussen Nederland / Europa en de United Kingdom ?

In november / december zal duidelijk moeten worden onder welk scenario de Brexit gestalte krijgt; harde Brexit of niet, mogelijk andere scenario's ?

De Dutch Aviation Group heeft de heer Tom van der Wijngaart, Engels advocaat in London verbonden aan het gerenommeerde kantoor Clyde & Co, bereid gevonden zijn visie op de gevolgen van "een" Brexit voor de luchtvaart met ons te delen.

Tom is opgenomen in de gids 'Rising Stars' van Expert Guides voor 2016 en 2017 en was shortlisted om een Client Choice Award 2017 te ontvangen voor de categorie Luchtvaart in het Verenigd Koninkrijk.

Hij presenteert regelmatig op seminars en conferenties over luchtvaartrechtelijke vraagstukken.

Zijn presentatie zal in het Engels zijn. 

Spreker is ook Mr Robert Pessers, verbonden aan het Rotterdamse kantoor van Van Traa advocaten. Bij Van Traa heeft Mr Pessers een aanzienlijke luchtvaartpraktijk opgebouwd. Hij vertegenwoordigt diverse luchtvervoerders en hun verzekeraars in aansprakelijkheidskwesties. Hij wordt door Who's Who Legal genoemd als leading practitioner op het gebied van luchtvaart.

Zijn presentatie zal in het Nederlands zijn.

Vanaf 15:00 uur vindt de ontvangst plaats, terwijl om 15.30 uur de bijeenkomst aanvangt. Aansluitend vindt om 17.00 uur de Luchtvaartjuristenborrel plaats.

Leden kunnen gratis deelnemen, niet-leden dienen voorafgaande aan de bijeenkomst € 85,- over te maken op IBAN NL52 RABO 0114 0234 92 tnv Dutch Aviation Group ovv "Bijeenkomst 10 december". Betaling met pinpas aan de zaal is ook mogelijk.

Bonuspunten voor advocaten: er is 1 opleidingspunt (juridisch) te behalen in het kader van de Verordening op de Vakbekwaamheid (waarbij u gedurende alle presentaties aanwezig moet zijn geweest). Advocaat-deelnemers aan de DAG van het Luchtrecht krijgen na afloop een certificaat van deelname uitgereikt.

U kunt zich voor deze middag aanmelden bij Angelique Hutten: a.hutten@dutchaviation.nl

De bijeenkomst vindt plaats in het Corendon Village Hotel Amsterdam, Schipholweg 275, 1171 PK Badhoevedorp.

Wij zien u graag op maandagmiddag 10 december a.s.

Alexander Schnitger, voorzitter