BGBGBG

DAGvaarding voor de DAG van het Luchtrecht

Datum: maandag 26 maart 2018
Toegang: open voor leden en niet-leden
Aanvang: 15.30 uur, ontvangst vanaf 15.00 uur
Locatie: Corendon Vitality Hotel, Amsterdam

 

Op maandag 26 maart a.s. organiseert de Dutch Aviation Group een nieuwe DAG van het Luchtrecht dit keer in het Corendon Vitality Hotel, Aletta Jacobslaan 7, 1066 BP Amsterdam.

Naast de gebruikelijke terug- en vooruitblik op actuele juridische ontwikkelingen op het terrein van het luchtrecht wordt dit keer als thema behandeld:

Juridische consequenties van het vervoer van bagage van passagiers van huis naar de luchthaven, gevolgd door check-in.

PostNL biedt in samenwerking met Schiphol en enkele luchtvaartmaatschappijen (Transavia, Corendon) en in overleg met de Koninklijke Marechaussee en NCTV enkele nieuwe services aan waaronder (de avond van te voren) het thuis ophalen van koffers bij de reiziger in spé, het vervoer daarvan naar de luchthaven, eventueel direct gevolgd door de check-in van de bagage waarna de reiziger zijn/haar eigendom op de luchthaven van bestemming weer van de bagageband kan halen.
Er wordt gewerkt aan een oplossing voor regionale luchthavens.

Dit levert enkele interessante juridische vragen op, zoals hoe het met de aansprakelijkheid geregeld is tijdens het autovervoer naar de luchthaven, wie is aansprakelijk voor check-in (security !) etc.

De sprekers worden op dit moment benaderd zodat wij u pas later daarover zullen informeren.

Na zeven jaar de DAG van het Luchtrecht te hebben georganiseerd tijdens een middagsessie in Huis ter Duin in Noorwijk willen wij nu een andere opzet beproeven, namelijk een bijeenkomst met één of twee sprekers over één aansprekend onderwerp, gevolgd door een netwerkborrel voor luchtvaartjuristen.

Vanaf 15:00 uur vindt de ontvangst plaats, terwijl om 15.30 uur de bijeenkomst aanvangt. Aansluitend vindt om 17.00 uur de Luchtvaartjuristenborrel plaats.

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom, echter de niet leden dienen vooraf € 30,- p.p. (incl. BTW) deelnamekosten te betalen. Leden zijn tot 2 personen hiervan vrijgesteld.

Bonuspunten voor advocaten: er is 1 opleidingspunt (juridisch) te behalen in het kader van de Verordening op de Vakbekwaamheid (waarbij u gedurende alle presentaties aanwezig moet zijn geweest). Advocaat-deelnemers aan de DAG van het Luchtrecht krijgen na afloop een certificaat van deelname uitgereikt.

LEDEN kunnen zich voor deze middag aanmelden bij Angelique Hutten: a.hutten@dutchaviation.nl.

BETALENDE DEELNEMERS melden zich aan via de site van Eventbrite, klik HIER.

Wij zien u graag op maandagmiddag 26 maart a.s. in Amsterdam !